НЕКА ЗАЕДНО ДА ИЗЧИСТИМ ОБЩИНА КАМЕНО ОТ 15 ДО 21 АПРИЛ!

09 04 2011 font minus font plus print

В очакване на големия християнски празник Великден и в подкрепа на инициативата на BTV „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ“, община Камено стартира кампания за пролетно почистване на общината „НЕКА ЗАЕДНО ДА ИЗЧИСТИМ ОБЩИНА КАМЕНО“.

 

Пролетното почистване в община камено ще се проведе   от 15 до 21 април.

 

Общината напомня на гражданите, че:

Почистването и поддържането на прилежащите части на жилищните сгради и междублоковите пространства е тяхно задължение;

Събраните от почистването отпадъци да се поставят в съдовете за битови отпадъци или в чували до тях с изключение на едрогабаритните;

Едрогабаритните отпадъци да се поставят до съдовете за битови отпадъци;

Рязането на дървета и кастренето на клони да се извършва само след разрешение от кмета на общината или на населеното място, съгласно чл. 18, от Наредбата за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на територията на община Камено;

Изрязаните храсти и клони при почистването да се оставят в зелените площи на удобно за извозване място, а не до съдовете.

Призоваваме в инициативата да се включат всички жители на населените места както с личен труд, така и със собствена техника и да участват в почистването на парковете и зелените площи.

ДОБРОВОЛЦИТЕ, които желаят да участват в кампанията могат да се записват на следните телефони: 055152059; 0897099855 за Камено и в кмествата на населените места.

ИНФОРМАЦИЯ И СИГНАЛИ за места, които трябва да бъдат включени в кампанията за Камено гражданите могат да подават на телефон 055152059, за населените места в Общината – в съответното кметство.

Графикът и зоните за почистване ще бъде оповестен допълнително.


 

VJ Soft e-ideas