Честит 24-ти май

23 05 2012 font minus font plus print
24 май –дата, на която България чества своя уникален празник. Празник, какъвто нямат другите народи по света. Празник на писмеността, просветата и културата. Празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване. На този ден всеки българин си спомня историята на своя език и делото на Светите братя Кирил и Методий.
Това е и денят, в който трябва да отдадем дължимото на Вас – съвременните български просветители, хората градящи устоите на българската нация хората, които възпитават поколенията след нас.

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

Поздравявам Ви за това, че независимо от превратностите на времето и всички несгоди, продължавате по възрожденски да обичате Вашите ученици и да им отваряте все по-широко и по-широко прозореца на знанието.

Приемете моите пожелания за здраве и успех в усилията да  запазите и умножите постигнатите от Вашето училище успехи!

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

Бъдете горди, че сте потомци на един народ, оставил през вековете следи в европейската култура.

Учете се неуморно, с отговорността за бъдещето на България и на родния си град. Защото утре те ще бъдат във ваши ръце. И не забравяйте, че „народността не пада там, дето знанието живей".

УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА,

Пожелавам Ви много здраве, творчески успехи и удовлетвореност от усилията, които полагате за запазване на духовното единение на нацията.Нека силата на словото, на българската писменост и култура остане и в бъдеще едно от най-големите достойнства на нашия народ.

Честит празник, уважаеми съграждани! Нека да пребъде през вековете българското слово!


 

VJ Soft e-ideas